Securitas Hrvatska ponosni član Švedskog poslovnog kluba

15. ožujka 2018.

S ponosom objavljujemo kako je Securitas Hrvatska s Veleposlanstvom Švedske i švedskim tvrtkama u Hrvatskoj sudjelovala u osnivanju Švedskog poslovnog kluba, tzv. Swedish Business Cluba.

Swedish Business Club je u Hrvatskoj konstituiran 15. ožujka 2018. na sjednici koja se održala u Veleposlanstvu Švedske u Zagrebu. Na njoj su sudjelovali osnivači i predstavnici Veleposlanstva Švedske te švedskih tvrtki u Hrvatskoj: Tele2 Hrvatska, Ericsson Nikola TeslaBisnode Hrvatska, Securitas Hrvatska, AstraZenecaIKEA, ABBOriflame i SAAB. Na osnivanju je prisustvovao i švedski zamjenik ministra poduzetništva i inovacija Niklas Johansson. Cilj SBC-a je povezati Švedsku i Hrvatsku kroz gospodarsku i industrijsku suradnju te ojačati švedski brand u Hrvatskoj.

SBC je u Hrvatskoj osnovan na inicijativu promotivne platforme Team Sweden koja spaja švedske javne institucije, agencije i kompanije, s ciljem sinkroniziranja njihovih promotivnih aktivnosti kako bi se postigla sinergija u promoviranju Švedske u našoj zemlji. SBC je nevladina i neprofitna udruga u kojoj Veleposlanstvo ima savjetodavnu ulogu, a švedske kompanije su odgovorne za operativne poslove te određivanje strategijskih ciljeva.