Securitas Hrvatska potpisala Povelju o raznolikosti

5. listopada 2017.

Ponosni smo što možemo objaviti kako je Securitas Hrvatska 4. listopada 2017. godine, na svečanosti u zagrebačkom hotelu Esplanade potpisala Povelju o raznolikosti.

Povelju je za Securitas Hrvatska potpisao predsjednik uprave Ivan Ročić. Potpisom Povelje obvezali smo se na provođenje i promicanje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojoj radnoj sredini i poslovnom okruženju.

Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) je inicijativa pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a financira je Europska komisija. Inicijalno potpisivanje održano je u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), a usvojila su je 34 poduzeća i organizacije: AD Plastik, AquafilCRO, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca Cola HBC Hrvatska, DNV GL, Dvokut Ecro, Ericsson Nikola Tesla, Hartmann Hrvatska, Hauska i Partner, HEP, Holcim Hrvatska, Hrvatski Telekom, Hrvatska udruga poslodavaca, IKEA, Ilirija Biograd, INA, Končar institut za elektrotehniku, Messer Croatia Plin, Oriflame Kozmetika Croatia, OTP banka Hrvatska, Podravka, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Privredna banka Zagreb, Regeneracija, Schneider Electric, Securitas Hrvatska, Splitska banka, Tele 2, Vetropack Straža i Ured pučke pravobraniteljice. Čak pet potpisnika povelje, uključujući i Securitas Hrvatska, u švedskom su vlasništvu.

Jedna od temeljnih vrijednosti koje Securitas Hrvatska provodi u svom poslovanju je svakako poštivanje svakog zaposlenika, njihove individualnosti i jedinstvenosti. U Securitasu prepoznajemo predanost naših zaposlenika i pružamo im priliku za razvoj i napredak. Radeći zajedno, spajamo iskustvo i strast prema svom poslu kako bismo istinski stvarali razliku za društvo. Naša korporativna kultura izgrađena je na vrijednostima koje oblikuju dugoročnu i financijski uspješnu tvrtku stvaranjem koristi kako za zaposlenike tako i za kupce te dioničare. Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio našeg djelovanja. Kodeks vrijednosti i etičkih načela služi nam kao vodeći dokument u svakodnevnom radu te nam pomaže kako bismo proveli visoke etičke standarde poslovanja.

Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva. Zaposlenice i zaposlenici, u svojoj raznolikosti, sa svojim vještinama, kreativnošću i inovativnošću predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha svake organizacije. Raznolikost omogućuje ostvarivanje punog potencijala svake osobe, a politika raznolikosti i nediskriminacije na radnom mjestu preduvjet je razvoju kreativnosti, inovativnosti i individualnih talenata.