Securitas preuzeo tehničke kompanije u Australiji i Velikoj Britaniji

10. travnja 2019.

Preuzimanjem tehničkih kompanija Securitas nastavlja jačati status vodeće svjetske sigurnosne kompanije s ambicijom da industriju uvede u novu generaciju inteligentnih sigurnosnih rješenja.

Predvodeći transformaciju industrije zaštite i sigurnosti, u Securitasu težimo visokoj kvaliteti naših usluga i sigurnosnim rješenjima koja se temelje na integraciji tehnologije, ljudi i znanja. Imamo vodeći tim stručnjaka koji razumije izazove industrije, umanjuje rizike te pronalazi najbolja sigurnosna rješenja u svim aspektima našeg djelovanja. U skladu s tim, akvizicije tehničkih kompanija logičan su slijed u poslovanju naše korporacije. Uz mnogobrojne akvizicije Securitas Grupe u zemljama diljem svijeta, najnovije su one u Australiji i Velikoj Britaniji.

Australski Staysafe jedna je od najvećih kompanija u zemlji za nadzor objekata. Broji 28.000 priključaka povezanih na dva velika prvoklasna nadzorna centra. Sa 73 zaposlenika, njezina godišnja prodaja iznosi 11 MAUD (7 MEUR). Vrijednost kompanije procjenjuje se na 19 MAUD (12 MEUR). Securitas Grupa ovime će učvrstiti svoju ponudu i isporuku inovativnih rješenja korisnicima na području Australije, gdje posluje od 2017. godine.

U Velikoj Britaniji Securitas je preuzeo tehnološku kompaniju Allcooper Group čija godišnja prodaja iznosi oko 7 MGBP (8 MEUR), a broji oko sto zaposlenika. Njezina vrijednost procjenjuje se na oko 6 MGBP (7 MEUR). Specijalizirana je za instalaciju, održavanje i nadzor širokog spektra sigurnosnih i protupožarnih sustava. Ovom akvizicijom naša je korporacija dodatno ojačala svoj portfelj na britanskom tržištu, nastavljajući graditi usluge tehničke zaštite kao dio Securitasove strategije Vision 2020.