Skip to main content

Radna sposobnost i obuka

Najčešća pitanja vezana za radnu sposobnost i treninge zaštitara, kao i što je sve potrebno za održavanje radne sposobnosti:

Tko može odrediti jesam li sposobna/sposoban za obavljanje poslova zaštitara?

Odgovor: Poslovi zaštitara spadaju u kategoriju poslova s posebnim uvjetima rada, što je prema pravilniku o načinu utvrđivanja opće i posebne zdravstvene sposobnosti zaštitara i određeno. Svaka osoba koja obavlja poslove zaštitara, osim policijske provjere, izobrazbe i polaganja ispita, mora proći i vrlo zahtjevan liječnički pregled u ovlaštenim ordinacijama ili poliklinikama koje o zdravstvenoj sposobnosti svake osobe izdaju uvjerenje. Potrebno je obaviti i intervju s osobom nadležnom za zapošljavanje koja će uzimajući u obzir sve navedeno, prema dojmu i uočenim kompetencijama odrediti za koju vrstu poslova ste upravo Vi najkompetentniji.

 

Koliko često moram obnavljati liječnički pregled?

Odgovor: Periodični liječnički pregledi se zbog provjere zdravstvene sposobnosti, obavljaju svake 3 godine za zaštitare, svakih 5 godina za čuvare, a svake 2 godine za vatrogasce.

 

Moram li kao zaštitar odrađivati neku vrstu treninga?

Odgovor: Da, svi zaštitari jednom godišnje moraju obaviti trening vježbovnog gađanja iz vatrenog oružja bez obzira rade li na svom radnom mjestu s oružjem ili ne. Osim redovitog vježbovnog gađanja, zaštitari koji obavljaju interventne poslove i prijevoz novca obavljaju trening vježbovnog gađanja i češće.

Pošaljite nam upit

Želite saznati više? Kontaktirajte nas putem ovog obrasca i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.
An error has occurred while getting captcha image

Vaši osobni podaci se obrađuju u skladu s našom Politikom privatnosti. Ispunjavanjem obrasca dajete privolu za obradu osobnih podataka i prijenos istih Securitasovim pravnim osobama smještenim izvan EU/EEA u skladu s našom Politikom privatnosti. Kliknite ovdje za čitanje naše Politike privatnosti.

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.