Skip to main content

Vatrodojavni sustavi

Svrha vatrodojavnog sustava je otkrivanje požara u početnoj fazi, time i spašavanje života, imovine i poslovanja. Securitas Hrvatska ugrađuje pouzdane sustave za dojavu požara bez lažnih alarma koji imaju negativan utjecaj na vaše poslovne procese.

Pouzdani sustavi vatrodojave od ključne su važnosti

Učestalost lažnih alarma uzrokuje nepovjerenje ljudi u sustav i što je najvažnije, izostanak prave reakcije u slučaju stvarnog alarma. Sustav za dojavu požara mora biti pouzdan bez obzira na tip objekta, djelatnost ili okruženje koje štiti.

Upravo zbog toga ne postoji standardno rješenje za vatrodojavu– iskustvo i znanje inženjera je odlučujući faktor pri odabiru optimalne zaštite. Dugogodišnje iskustvo Securitasovih inženjera temelji se na projektiranju, implementaciji te održavanju sustava dojave i gašenja požara u različitim aplikacijama, i to:

  • detekciji pomoću optičkog kabela (tuneli, plinovodi/naftovodi, skladištenja plina, nafte i kemikalija)
  • detekciji aspiracijskim sustavom (skladišta s visokim krovom, hladnjače, kulturna baština)
  • detekciji u različitim okruženjima (eksplozivna, sterilna…)
  • sustavima s velikim brojem upravljačkih funkcija s izravnim utjecajem na proizvodne procese
  • gašenju plinom (Novec1230, FM200, inertni plinovi)

 

Intervencije na alarme kod vatrodojave

Operateri u Securitasovom nadzornom centru određuju točno koji detektor požara ili plina je u alarmnom stanju te verificiraju alarmno stanje pomoću slike s najbližih kamera. Po dojavi alarma poduzimaju radnje koje će minimalizirati štetu. Ekipa Securitasa izlazi na intervenciju i ako je potrebno, poziva se hitna vatrogasna služba.

 

Pošaljite nam upit

Želite saznati više? Kontaktirajte nas putem ovog obrasca i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.
An error has occurred while getting captcha image

Vaši osobni podaci se obrađuju u skladu s našom Politikom privatnosti. Ispunjavanjem obrasca dajete privolu za obradu osobnih podataka i prijenos istih Securitasovim pravnim osobama smještenim izvan EU/EEA u skladu s našom Politikom privatnosti. Kliknite ovdje za čitanje naše Politike privatnosti.

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.