Plaća, radni uvjeti i radno vrijeme

Najčešća pitanja vezana za plaću, radne uvjete i radno vrijeme zaštitara:

Kolika je plaća zaštitara i kako se obračunava?

Odgovor: Plaća zaštitara obračunava se po odrađenim satima, te po razredima satnica po kojima se vrednuje rad zaštitara. Dakle, razredi satnice ovise o tome na kojoj vrsti poslova ste raspoređeni, radite li na poslovima statičnog zaštitara, zaštitara kućnog detektiva, zaštitara s oružjem, mobilne ekipa, interventne ekipe, vatrogasca itd...

Mogu li birati radno mjesto?

Odgovor: Svi zaštitari obavljaju posao na različitim mjestima, a stvar je procjene neposrednog voditelja na koje poslove ćete biti raspoređeni, što ovisi o kompetencijama zaštitara.

Radim li sam ili u timu?

Odgovor: Posao zaštitara je samostalan i vjeruje se kako je svaka osoba koja obavlja poslove zaštitara osposobljena za samostalan rad, stoga najčešće svatko radi sam čak i ako je raspoređen na objekt s više kolega zaštitara. U tom slučaju svatko pokriva određenu poziciju na tom objektu. Naravno, postoje poslovi u zaštitarstvu gdje sama priroda posla nalaže da se posao obavlja s više zaštitara, što je slučaj kod složenijih i rizičnijih poslova ili zbog procjene ugroženosti sigurnosti, kako samog predmeta štićenja, tako i samih zaštitara.

Pošaljite nam upit
*
*
Na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke?
Klikom na „Pošalji“ prihvaćate obradu Vaših osobnih podataka od strane Securitasa Hrvatska.