Skip to main content

Plaća, radni uvjeti i radno vrijeme

Najčešća pitanja vezana za plaću, radne uvjete i radno vrijeme zaštitara:

Kolika je plaća zaštitara i kako se obračunava?

Odgovor: Plaća zaštitara obračunava se po odrađenim satima, te po razredima satnica po kojima se vrednuje rad zaštitara. Dakle, razredi satnice ovise o tome na kojoj vrsti poslova ste raspoređeni, radite li na poslovima statičnog zaštitara, zaštitara kućnog detektiva, zaštitara s oružjem, mobilne ekipa, interventne ekipe, vatrogasca itd...

 

Mogu li birati radno mjesto?

Odgovor: Svi zaštitari obavljaju posao na različitim mjestima, a stvar je procjene neposrednog voditelja na koje poslove ćete biti raspoređeni, što ovisi o kompetencijama zaštitara.

 

Radim li sam ili u timu?

Odgovor: Posao zaštitara je samostalan i vjeruje se kako je svaka osoba koja obavlja poslove zaštitara osposobljena za samostalan rad, stoga najčešće svatko radi sam čak i ako je raspoređen na objekt s više kolega zaštitara. U tom slučaju svatko pokriva određenu poziciju na tom objektu. Naravno, postoje poslovi u zaštitarstvu gdje sama priroda posla nalaže da se posao obavlja s više zaštitara, što je slučaj kod složenijih i rizičnijih poslova ili zbog procjene ugroženosti sigurnosti, kako samog predmeta štićenja, tako i samih zaštitara.

 

Pošaljite nam upit

Želite saznati više? Kontaktirajte nas putem ovog obrasca i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.
An error has occurred while getting captcha image

Vaši osobni podaci se obrađuju u skladu s našom Politikom privatnosti. Ispunjavanjem obrasca dajete privolu za obradu osobnih podataka i prijenos istih Securitasovim pravnim osobama smještenim izvan EU/EEA u skladu s našom Politikom privatnosti. Kliknite ovdje za čitanje naše Politike privatnosti.

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.