Skip to main content

Udaljeni nadzor osoba i vozila

Putem nadzorno operativnog centra možemo pomoći vama ili vašim bližnjima intervencijom i asistencijom u slučaju rizičnih situacija, a na sličnom principu nadziremo i vaša vozila. Za usluge udaljene zaštite osoba ili vozila koristimo nekoliko rješenja, a sva se temelje na Securitasovom nadzorno operativnom centru.

Zahvaljujući našem nadzorno operativnom centru možemo pomoći vama ili vašim bližnjima intervencijom i asistencijom u slučaju pada, gubitka svijesti, požara ili potrebe za redovnim medicinskim nadzorom. Pomažemo i vašim zaposlenicima koji su na radnom mjestu suočeni s rizicima poput pljački, vandalizma, ozljeda itd., a koji rade u okruženju bez prisutnosti drugih osoba. Na sličnom principu nadziremo i vozila. Osim zaštite koja se podrazumijeva u svemu što radimo, nadzor vozila može pružiti ekonomičniju organizaciju njihova korištenja uz ostvarenje ušteda na troškovima voznog parka.

Za usluge udaljene zaštite osoba ili vozila koristimo nekoliko rješenja, a sva se temelje na Securitasovom nadzorno operativnom centru:

 

1. SECURITAS COMMUNICATOR- jedinstveno rješenje za udaljenu zaštitu osoba i vozila

Securitasovo rješenje za osobnu zaštitu je jednostavno i učinkovito, a ono što je najvažnije, pruža osjećaj sigurnosti. Uređaj za osobnu zaštitu prikuplja koordinate na kojoj se nalazi zajedno s drugim korisnim podacima te ih šalje putem GSM/GPRS veze na Securitas Communicator platformu. Prilikom aktivacije alarma operateri nadzornog centra Securitasa zaprimaju alarmne poruke te postupaju prema unaprijed dogovorenoj proceduri. Uređaj se aktivira pritiskom na SOS tipku, glasovnim pozivom, udarom pri padu uređaja ili detekcijom kretanja. Kriptirana alarmna poruka, koja se nakon aktivacije uređaja šalje na nadzorni centar Securitasa, sadrži podatke koji omogućuju operaterima nadzornog centra da identificiraju korisnika, važeću lokaciju i vrstu alarmnog uređaja.

Securitas Communicator za nadzor vozila i vozača

Securitas Communicator koristi se i za praćenje transporta robe te nadzor raznih predmeta koji se nalaze izvan kruga korisnika i nisu zaštićeni tjelesnom ili tehničkom zaštitom (npr. kontejneri za prijevoz robe). U slučaju krađe vozila, ono se vrlo jednostavno i brzo locira. Način vožnje je sigurniji te se time smanjuje vjerojatnost prometnih nezgoda.

 

2. SATELITSKO PRAĆENJE VOZILA za učinkovitu organizaciju voznog parka i smanjenje troškova

U vozilo se ugrađuje jedinica koja sadrži GPS prijemnik i GSM SIM karticu. Jednom ugrađena, jedinica konstantno nadzire rad vozila, njegovu lokaciju, brzinu i smjer. Sve prikupljene podatke jedinica šalje na server, gdje se oni pohranjuju. Djelatnici nadzorno operativnog centra Securitasa Hrvatska putem računala prate, evidentiraju i prosljeđuju sve podatke na osnovu kojih rade analize i izrađuju izvješća.

Ugradnjom sustava za satelitsko praćenje vozila postiže se:

  • zaštita vozača i putnika u vožnji
  • smanjenje prijeđene kilometraže
  • smanjenje troškova goriva
  • smanjenje troškova održavanja vozila
  • smanjenje prekovremenih sati vožnje
  • smanjenje administrativnih troškova
  • sigurnija vožnja i manje prometnih nezgoda
  • povećanje kvalitete usluge prema klijentima

Securitas kao dobar susjed

Securitas Hrvatska partner je francuske Neat Grupe za sustav teleasistencije namijenjen osobama treće dobi. Usluga teleasistencije izlazi na tržište do kraja godine, a Securitas će vršiti nadzor i koordinaciju iz nadzorno operativnog centra te intervencije na objekte korisnika. Uskoro više informacija…

Pošaljite nam upit

Želite saznati više? Kontaktirajte nas putem ovog obrasca i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.
An error has occurred while getting captcha image

Vaši osobni podaci se obrađuju u skladu s našom Politikom privatnosti. Ispunjavanjem obrasca dajete privolu za obradu osobnih podataka i prijenos istih Securitasovim pravnim osobama smještenim izvan EU/EEA u skladu s našom Politikom privatnosti. Kliknite ovdje za čitanje naše Politike privatnosti.

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.