Securitasov zaposlenik proglašen je najboljim radnikom u Hrvatskoj u okviru projekta „Mali svjetionik za velike ljude“

Voditelj Securitasove interventne ekipe u Zagrebu nagrađen je s 50.000 kuna, a 10.000 kuna donirao je onkološkom odjelu KBC-a Zagreb. Njegova kći Ivana nekad je bila mali pacijent tog odjela.

Mate Orlović, voditelj Securitasove interventne ekipe i posebnih poslova u Zagrebu, proglašen je najboljim hrvatskim radnikom 2018. godine u okviru projekta „Mali svjetionik za velike ljude". Ovakva nagrada se po prvi puta dodijelila u Hrvatskoj, a iz sudjelovanja u ovom projektu isključen je srednji i viši menadžment. Cilj tog velikog projekta bio je pronaći i nagraditi radnika koji je svojim primjerom svjetionik drugima – osoba koja je odlučila poštovati načela rada i poštenja, odgovornosti i iskrenosti, zalaganja i dodane vrijednosti prema klijentima i kolegama. Matu su za ovaj projekt prijavile njegove kolegice i kolege.

Dio svoje nagrade Mate je donirao

Za ovo priznanje Mate Orlović osvojio je nagradu u iznosu od 50.000 kn, a 10.000 donirao je onkološkom odjelu KBC-a u Zagrebu. Mate je odlučio podijeliti svoju nagradu s KBC-om Zagreb motiviran osobnim iskustvom kojeg je prolazio prije nekoliko godina. Njegova kćer Ivana liječila se na istom odjelu od tumora kostiju. „Tek je proslavila sedmi rođendan, kad smo doznali da Ivana ima tumor kostiju. Stanice tumora pojele su dio njezine nadlaktice. Bio je to najteži dio naših života. U početku ju je ruka boljela samo noću, pa liječnici nisu sumnjali u najgore, mislili su da je samo primila udarac. Uslijedili su operacija, kemoterapije i tri godine liječenja. Bio je to tumor koji pogađa djecu prije puberteta, a hrabra Ivana sve je izdržala i pobijedila" – opisao je Mate najteže trenutke njegova života jednom poznatom hrvatskom listu. „Kad uđete kroz vrata dječjeg onkološkog odjela, kao da uđete u paralelni svijet. Ćelave glavice posvuda, svatko za sobom vuče bocu svoje infuzije. I osmijesi! Svi do reda se smiju, od malih bolesnika do divnih liječnika, koji se uvijek prvo obraćaju djetetu, s poštovanjem i beskrajnom ljubaznošću, a tek onda roditelju koji sjedi sa strane" – izjavila je Matina supruga Tomislava za isti list. Inspirirana Matinim djelom, Securitas Hrvatska donirala je dodatnih 10.000 kn odjelu onkologije.